Vraag naar Goudbaren in China plus 51%

goudbaren china

China weer van zich horen op de goudmarkt. In de eerste zes maanden van dit jaar kochten de Chinezen maar liefst 51 procent meer goud.Dat is meer dan dezelfde periode van vorig jaar. Volgens analisten en marktkenners wordt er naar veilige beleggingen gezocht. Dit omwille van de verhoogde financiële en geopolitieke risico’s.

Goud blijft een aantrekkelijke belegging, voornamelijk als de risico’s op de financiële markten toenemen. Volgens de Chinezen zijn deze risico’s de laatste tijd toegenomen, blijkt uit de vrijgegeven cijfers van de China Gold Association.

Er werd maar liefst voor meer dan 51% extra goud gekocht in vergelijking met de eerste zes maanden van 2016. Het valt op dat Chinezen goud een speciale plaats geven in hun beleggingsportefeuille, meer dan eender welke belegger ter wereld.

Ze aanschouwen goud als een manier om hun kapitaal en rijkdom vast te zetten in iets fysiek waarvan ze weten dat het niet geaffecteerd zal worden door de gevaren en zwaktes op de markten.

China in het defensief

Ze zijn wellicht ook iets defensiever en zien meer risico’s op de financiële markten zoals bv. de ‘switch’ van de centrale banken naar een normaler monetair beleid. De huidige geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten van Amerika en Rusland en Noord-Korea gooien ook nog wat olie op het vuur.

Het verbaast de China Gold Association dus niet dat de vraag naar goud de afgelopen zes maanden sterk is gestegen, goed voor maar liefst 545,2 ton aan fysiek goud.

Er wordt geschat dat het jaar zal afgesloten worden met een totale vraag naar fysieke goudbaren van boven de 1000 ton. Het is sinds 2013 geleden dat de vraag naar goud zo groot was.Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie