Verwachting stijging goudprijs naar $1.400 door de bank of China

verwachting goudprijs china

Volgens meerdere analisten van de Bank of China is de verwachting dat de prijs van goud dit jaar verder zal stijgen tot $1.400,- per troy ounce, dit komt onder andere doordat goud volgens hen zal profiteren van een zwakke USD, een verwachte daling van de obligatiekoersen en de relatief hoge waardering van aandelen.  Dit zal ook de reden zijn dat meer beleggers van obligaties en aandelen richting de ondergewaardeerde grondstoffen zullen gaan en daar zou ook goud van kunnen profiteren.

De goudprijs is afgelopen jaar met 13% gestegen door de waardedaling van de dollar. De grootste prijsstijging op jaarbasis sinds 2010. Op het moment van dit bericht staat de prijs op $1.327 per troy ounce, dit heeft hij in september 2017 voor het laatst aangetikt.

Een stijging naar de $1.400 dollar lijkt momenteel binnen handbereik te liggen. Zeker als de euro sterker word tegenover de dollar. Ook technisch analist Jim Wyckoff van Kitco is positief over de prijsontwikkeling van het edelmetaal. Hij merkt op dat de goudprijs in dollars nog steeds weet te stijgen, Dit ondank dat de aandelenmarkt herhaaldelijk nieuwe records breekt.

China drijft door de geruchten de goudprijs op

Deze week steeg de goudkoers. Dit kwam opdat er geruchten rond gingen dat China minder Amerikaanse staatsobligaties gaat kopen. Dit gerucht is door de Chinese autoriteit weerlegd.  De centrale bank van China is de grootste buitenlandse schuldeiser van de Verenigde staten met ene bedrag van $1,2 biljoen. Als China besluit om voor wat voor reden dan ook meer dollar reserves te liquideren, dan zou dat een impuls kunnen geven aan de goudkoers.

Terwijl de goudprijs vorig jaar in dollars flink is gestegen bleef te waarde in euro’s per saldo zo goed als onveranderd. Door de stijging van de euro merken we in de eurozone weinig van de hogere goudprijs. De sterkere euro is gunstig voor beleggers die goud kopen, daar in tegen minder gunstig voor beleggers die goud verkopen.Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie