Profiteert goud op de zwakte van de Beurs?

goud profiteert van zwakte beurs

De laatste tijd is het opmerkelijk dat aandelen redelijke koersschommelingen ondervonden, waarbij de S&P 500-index een maand geleden een correctie onderging en in maart verder afzwakte.

Zo’n daling kan ertoe leiden dat er paniek ontstaan onder beleggers. Hierdoor raken ze naar een veilige haven zoals goud. De beurzen moeten dan wel in een volwaardige bearmarkt belanden. De aandelenkoersen moeten dan langdurig in een dalend patroon zitten en er wijdverbreid pessimisme heerst.

Goud

Goud gaat profiteren wanneer de aandelenkoersen blijven dalen. Aldus de analisten. “Goud is niet alleen als veilige haven veel effectiever dan obligaties, maar het is tevens een ‘niet-gecorreleerde activa'” volgens Ron Smith, directeur trading bij GSI Exchange.

Greenspan geeft ook aan dat goud een goede indicator is van het sentiment van veilige havens. “We zien goud pieken als het echt verkeerd gaat.

Goud versus cryptocurrancy

Volgens Oliver Isaacs, blockchain-belegger en adviseur, heeft goud ook nog een paar andere voordelen ten opzichte van cryptocurrancy. Cryptocurrancy bestaat nog geen 10 jaar en is dus relatief nieuw. In tegenstelling tot goud wat 10.000 jaar monetaire geschiedenis achter zich laat en universeel geaccepteerd is.

Verder is goud een afdekkingsproduct voor een breed scala, zoals opties en futures. Tevens geeft Isaacs aan dat goud de standaard is om je tegen mogelijke neerwaartse risico’s in te dekken.Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie