Meer ruimte voor goud om te stijgen

ruimte voor goud om te stijgen

De gouden rally daalde iets afgelopen week, zowel de fysieke als de papieren markten wijzen erop dat er eindelijk weer een wind voor goud kan komen wat wellicht een grotere stijging kan veroorzaken. Aankopen voor het Chinese nieuw jaar en de optiemarkten suggereren een opvolging van de 6,5 procent stijging die goud de afgelopen anderhalve maand liet zien.

Mark O’Byrne, directeur marketing bij gouddealer GoldCore:

“I’m always a bit nervous when gold prices rise this much, this fast. But there certrainly is healthy demand form China and the futures market. I think we should break highs above $1.400 later in the year”

Prijsstijging van goud

Volgens hem heeft een prijsstijging te maken met opties. Daarnaast lijkt goud het in januari en februari in de afgelopen jaren altijd goed te doen. Met een gemiddelde stijging van 6%. Goud deed deze week haar hoogste punt aan sinds de afgelopen 4 maanden. In het nieuwe jaar kwam goud binnen met een stijging van acht dagen op rij. Sinds 2011 was dat niet meer voorgekomen.

De prijzen op de optiemarkten wijzen erop dat de USD de komende maanden meer ruimte heeft om te dalen tegenover de euro, de yen en de Pond. Dat is voor goud wederom goed nieuws. Het 120 dagen patroon staat het dichtste bij de sterkste negatieve correlatie sinds eind 2012. Ondertussen stegen de Australische goudproducenten begin deze week naar het hoogste punt in een jaar tijd. Dit kwam door de dalende dollar en een stijging in de goudprijs.

De ASX All Ordinaries Gold index maakte een sprong naar boven van 3%, hierdoor stond het maandag op een nieuw hoogte punt sinds november 2016. Sommige beleggers zijn bijzonder positief over het edelmetaal.Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie