Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Jamii en maatschappelijk verantwoord ondernemen

In onze werkwijze willen we trouw zijn aan het concept van ‘Jamii’. Dit is een Swahili term, die vrij geïnterpreteerd betekent: ‘in harmonie met en ten dienste van de gemeenschap’.

 

zingende schoolkinderen
Zingende schoolkinderen

 

De goudmijnen van Ruby Creek werken op een ethische en verantwoordelijke manier op de plaatsen waar zij actief zijn. Zij willen aan al hun wettelijke verplichtingen en eisen voldoen.

Ruby Creek erkent dat zij in het land van Tanzania te gast zijn. Zij zorgen ervoor dat hun activiteiten aan alle milieu- en mijnbouwwetten en richtlijnen voldoen of deze overtreffen. Ze streven naar het behoud of herstel van de natuur en het leefbaar houden van onze gebieden voor zowel mensen als dieren in het wild.

Ruby Creek’s Gold Plateau project ligt in een verafgelegen deel van het zuiden van Tanzania. De meeste steden en dorpen hebben een zeer beperkte infrastructuur. Hierdoor is het gebied een minder aantrekkelijke werklocatie voor leraren. Ruby Creeks speerpunt is om op lokaal en nationaal niveau de broodnodige financiële steun te verlenen om de kinderen goed onderwijs te geven. Wij steunen daarom van harte de volgende initiatieven:

Hassan Maajar Trust

Ruby Creek is met trots donateur van de Hassan Maajar Trust. Deze organisatie is opgericht door de Tanzaniaanse ambassadeur in de VS, Honorable Mwanaidi S. Maajar. Hassan Maajar Trust is geregistreerd als een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en als niet-gouvernementele organisatie (NGO). Het is een onpartijdige non-profitorganisatie, die helpt om scholen in Tanzania en enkele andere landen op te richten door middel van het leveren van meubilair en apparatuur.
Het fonds werd opgericht ter nagedachtenis van Hassan Shariff Maajar (Hashy), die door een tragisch verkeersongeval overleed op 11 november 2006. Hij was bijna 18. Hassan studeerde aan het Waterford Kamhlaba United World College of Southern Africa in Mbabane, Swaziland, om onderwijzer te worden.

 

leraren presentatie
Leraren Presentatie over hulp van Ruby Creek

 

Basisschool Leertafel Programma

Ruby Creek maakt leertafels voor 1300 kinderen op de basisschool in de buurt van het Gold Plateau en het Gold Hills Project. Ruby Creek heeft schenkingen ontvangen om meubilair te laten maken en heeft die donaties zelf vertienvoudigd om dit te realiseren. Geschoolde timmerlieden bouwen meubilair voor de lokale scholen en zullen dat blijven doen.
Ruby Creek is bezig met de heropening van een school in de buurt van het Matandani mijnbouwdorp, dat op ongeveer twaalf kilometer ligt van het Gold Plateau-kamp. Veel kinderen hebben op dit moment geen toegang meer tot een school. Bij de eerdere opening van de school werden er ’s morgens en ‘s middags maaltijden verstrekt. Veel van de moeders hielpen mee op de school als assistenten. Een medewerker van het kamp gaat les geven aan leerlingen in de leeftijd van vier tot veertien jaar. Op verzoek zullen we het leesonderwijs voor volwassenen in de weekenden herstarten.

Medische ondersteuning en hulp

In de buurt van de Gold Hills of het Gold Plateau Project zijn geen moderne medische voorzieningen. Ruby Creek zal daarbij helpen en zal dan ook de medische kliniek heropenen. Zo zorgen zij voor het welzijn van de lokale bevolking en hun medewerkers. Een basiszorgfaciliteit om medische zorg en medicijnen te verstrekken, is al gebouwd. Sinds de opening van deze kliniek zijn honderden Tanzanianen behandeld. Velen van hen reisden meer dan honderd kilometer voor medische zorg. Ruby Creek heeft ook een programma gehad om vijf dorpen te bezoeken en er voorlichting te geven over malaria en andere ziekten en sanitaire voorzieningen. Ook dit gaat Ruby Creek weer opnieuw opstarten.

 

medische voorzieningen
Medische voorzieningen


Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie