Hogere goudprijs door conflict in Syrië

hogere goudprijs door syrie

Het militaire conflict in Syrië zorgt ervoor dat men veilige havens opzoekt. Door de vraag naar goud ging de goudprijs vandaag met ruim een procent omhoog tot boven de € 35.300,- per kilo. Gemeten in dollars is dat $1.360 per troy ounce. Goud heeft daarmee het hoogste niveau in USD sinds augustus 2016 bereikt. De Prijs van zilver ging omhoog met een vergelijkbaar percentage. Inmiddels staat deze kilo prijs nog steeds op €437 wat relatief gezien een laag niveau is. Ook de olieprijs reageerde op de dreigende taal, Hiervan ging de prijs van een vat WTI net ruim 2% omhoog naar $66,50

Dit weekend zijn de geopolitieke spanningen wederom opgelaaid door diverse berichten zoals de nieuwe chemische aanval in Syrië, ondanks dat er nog geen bewijs is voor wat er gebeurd is wijzen de vingers naar de Assad’s regering. Later volgde er vanuit Israël luchtaanvallen op een militaire luchtbasis in Syrië. Hierbij zijn veertien mensen overleden. De VS dreigen al met eventuele vergeldingsacties terwijl de Russen het blijven opnemen voor Assad door te zeggen dat Syrië alle luchtaanvallen zal proberen af te slaan.

Hogere goudprijs

De verhoogde geopolitieke spanningen hebben invloed op de goudprijs, omdat hogere spanningen ook kunnen resulteren in economische sancties of zelf schade. Omdat het geen tegenpartij-risico kent en buiten het financiële systeem verhandeld en bewaard kan worden, wordt goud als een veilige haven gezien. Verschillende analisten verwachten dat de goudkoers dit jaar over de $1.400 troy ounce gaat stijgen. Als gevolg van het toenemende begrotingstekort in Amerika, de oplopende geopolitieke spanningen en de dreiging van de handelsoorlog tussen USA en China.Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie