Goudprijs steeds stabieler

goudprijs stabieler

Iedereen die regelmatig naar de goudmarkt kijkt zal het zijn opgevallen dat de prijs van het edelmetaal steeds minder volatiel is. Laten we de schommelingen in de koers tussen de USD en de EUR achterwege en kijken we alleen naar de goudprijs in dollar’s, dan zien we dat er de laatste drie jaar al geen beweging van meer dan twintig procent is geweest.  Terwijl iedereen heeft kunnen zien wat er gebeurde na het uitbreken van de financiële crisis in 2008. Toen waren er heftige koersbewegingen die konden oplopen tot 40%.

Goudkoers vlakt verder af

Analist van Bloomberg, Eddie van der Walt verzamelde koersinformatie vanaf 2007 en laat zien dat de beweging in goud de laatste jaren inderdaad steeds verder afvlakt. Afgelopen zomer bereikte deze zelfs het laagste niveau sinds 2005, de lage beweging in de koers is vooral gunstig voor spaarders die goud kopen als alternatieve vorm van vermogen. Het  maakt het echter wel lastig voor speculanten die geld willen verdienen met sterke koersschommelingen.

Zal deze dalende trend voortzetten? Of is het wachten op geopolitieke gebeurtenissen voordat er weer wat uitbreekt op de financiële markten?Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie