Goudprijs kan stijgen tot $1.400 bij een handelsoorlog

stijgende goudprijs

Bij een handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten kan de goudprijs stijgen naar $ 1.400,- per troy ounce. Dit heeft Rick Rule, de analist van Spott US Holdings verklaart tegenover Bloomberg. Hij ziet de spanningen tussen de twee grootste economieën ter wereld oplopen. Dit is een groot risico voor de dollar. Hierdoor nemen meer beleggers een toevlucht in alternatieve veilige haven als goud.

Het handelsconflict zorgden de laatste dagen voor meer koersschommelingen op de aandelenmarkt, omdat het nog niet zeker is hoeveel bedrijven in de Verenigde Staten en China hinder zullen ondervinden van de wederzijdse importheffing. Vorige maand heeft de Verenigde staten een maatregel aangekondigd om het dumpen van laag geprijsd aluminium en staal uit het buitenland tegen te gaan. Nu lijken er nog meer plannen te liggen om meer Chinese goederen met een heffing te belasten. Tot nu toe heeft China hier nog terughoudend op gereageerd. Wel heeft China duidelijk gemaakt dat ze ze minder staatsobligaties gaan kopen, dit heeft een nadeel voor de Amerikaanse staatsschuld.

Dit conflict tussen de Verenigde Staten en China zorgt niet alleen voor minder zekerheid op de aandelenmarkt maar tevens op de obligatiemarkt. Rick Rule zei onlangs: “In de veertig jaar dat in de goudmarkt werkzaam was, was de belangrijkste indicator voor de prijs van goud het internationale vertrouwen in de USD en in voornamelijk het vertrouwen in de 10-jaars Treasury van Amerika. Het gegeven dat de VS nu zo ver zijn dat ze in een handelsoorlog zijn beland is binnengekomen als iets dat ongunstig is voor iedereen, niet alleen voor de VS. Het gevaar van een handelsoorlog die je niet kunt winnen is een reden om je zorgen over te maken.”

Hoge schulden

Rick Rule zegt dat  een combinatie van de hoge schulden en alle ongedekte verplichtingen die de VS in de toekomst hebben, zeker ten opzichte van de binnenlandse besparingen en investeringen, een reden zijn om zorgen te baren over de koopkracht van de USD in de toekomst. Tegelijkertijd zullen de stijgende inkomsten in de Aziatische landen zorgen voor een grotere vraag naar goud.

Aan het einde van vorig jaar presenteerde Trump de belastinghervorming, die een impuls aan de economie zou moeten geven. Door deze stimuleringsmaatregel zullen de staatsschuld en het begrotingstekort ver oplopen, wat hoogst waarschijnlijk zorgt voor meer inflatie. Dat zou tevens positief kunnen uitpakken voor goud. Een stijging tot $ 1.400,- per troy ounce zou dan de hoogste goudprijs zijn sinds vijf jaar tijd.Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie