Goud gaat 20% stijgen in 2017 volgens een van de grootste vermogensbeheerders

stijgende goudprijs

Goud gaat in 2017 flink stijgen volgens een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Ondanks de opmars van de goudprijs in 2016 houden beleggers zich momenteel vooral bezig met de vraag wat de goudprijs in 2017 gaat doen. Momenteel staat goud op $1174,55 per troy ounce.

De Brexit, de overwinning van Trump en de NEE na het referendum in Italië hebben de goudprijs tot zover niet veel verder geholpen. De grote vraag is of we de komende maanden alsnog de effecten gaan zien. Volgens Credit Suisse zal dit wel het geval zijn. De analisten zien de goudprijs met zo’n 20% stijgen in de komende 12 maanden.

Goud stijgt gemiddeld 14% in 2017

Volgens Credit Suisse zal de goudprijs in 2017 een gemiddelde prijs van $1338 per troy ounce behalen. Vanaf het huidige niveau betekent dat een stijging van 14%. De voornaamste redenen van de voorziene stijging is de toename van protectionisme, volatiliteit in valuta’s door geopolitieke ontwikkelingen en een sterkere vraag naar goud vanuit Azië.

Credit Suisse ziet goud in het eerste kwartaal van 2017 stijgen naar $1275 per troy ounce. In het vierde kwartaal is de verwachting dat de goudprijs verder zal stijgen naar $1400. De analisten van Credit Suisse gaan voor 2018 uit van een goudprijs van $1375.

De zilverprijs zal volgens Credit Suisse in 2017 stijgen naar een gemiddeld niveau van $17,80 per troy ounce. Een stijging van zo’n 4% vanaf het huidige niveau. Zilver steeg vandaag meer dan 2% naar een niveau van $17,16 per oz. In 2016 is de zilverprijs inmiddels met 25% gestegen.

De bank voorziet een versnelde beweging naar safe havens in de vorm van goud en de Amerikaanse dollar. De geopolitieke spanningen zijn het laatste jaar gegroeid waarmee de kans op volatiliteit in valuta’s is toegenomen. In het verlengde van de Brexit, de overwinning van Trump zijn er de komende verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Deze bewegingen zijn volgens de bank onderschat en kunnen de kans op meer protectionisme doen toenemen.

Meer protectionisme is over het algemeen negatief voor economische groei en stuwt de inflatie. Naast deze ontwikkeling verwacht Credit Suisse dat de vraag naar goud het komend jaar vanuit China en India zal herstellen. Inflatie zal de vraag naar goud, als een vorm van vermogensopbouw en vermogensbehoud, een boost kunnen geven. De recente daling in de goudprijs zal hier een extra factor in kunnen zijn.

De tekorten in de financiële huishouding van de Verenigde Staten en de onzekerheid omtrent de euro zal de vraag naar goud vanuit centrale banken doen toenemen. Daarnaast zal de goudproductie in 2018 met 6% afnemen. De investeringen zijn afgenomen door de daling in de goudprijs de laatste jaren waardoor er minder is geïnvesteerd in nieuwe projecten.

Open nu een account bij The Bullion House en koop goud voor 0,7% boven de spotprijs. Het goud wordt fysiek apart onder uw naam opgeslagen in een van de best beveiligde kuizen in Nederland. Daarnaast heeft u volledige terugkoopgarantie.

 

Bron: https://thebullionhouse.nl/goud-prijs/goud-gaat-20-stijgen-2017-volgens-grootste-vermogensbeheerders/Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie