Goldman Sachs stelt haar prognose van de goudprijs bij

prognose goudprijs

Goldman Sachs verwacht een groei in de vraag naar goud vanuit opkomende markten, en wijst op een toename van financiële risico’s over de hele wereld. Daarom stelt Goldman Sachs haar prognose voor de goudprijs bij naar boven.

Voor de aankomende 3 maanden stelt Goldman Sachs de prijs bij naar $ 1.350 per troy ounce,de 3 maanden daarna wordt de prijs verhoogd naar $ 1.370 per troy ounce en de prognose van de bank over een jaar is verhoogd naar $ 1.450 per troy ounce.

Groei van opkomende markten

Analisten van de Goldman Sachs stellen dat de groei in opkomende markten de belangrijkste drijver is voor het bijstellen van de goudprijs. De meest recente cijfers van de World Gold Council zijn meegenomen in het rapport. Daaruit blijkt dat de vraag naar gouden sieraden voor het eerst sinds 2013 weer is gestegen. Dit, loopt tegelijkertijd samen met een groei van 6% in opkomende markten, wakkert de vraag naar goud verder aan.

De hedge die goud doorgaans biedt tijdens onzekerheid in deze markten en de toenemende zorgen over de aandelenmarkten speelt ook een rol volgends de analisten van Goldman. Afgelopen week daalden verschillende financiële markten,  dit was een van de slechtste beursweken van de afgelopen jaren. Als de daling op de financiële markten langer blijft aanhouden dan zal volgens de analisten van Goldman Sachs de goudprijs sterk omhoog gaan. Een citaat van de Analisten van Goldman Sachs:

“We find that it usually takes a month or so of equity market drawdown for gold to start to act like a hedge. The most likely reason for this is that gold is primarily a hedge against systematic risk.

If a sell-off is brief, and can be attributed to technical factors (as our strategists believe is the case today), then gold reacts less vs. a deeper, longer and more fundamentally driven decline with worsening fundamentals and macroeconomic outlook”Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie