Geopolitieke spanningen tussen VS en China zorgen ervoor dat beleggers in goud stappen

geopolitieke spanningen vs en china

De nieuwe nationale veiligheidsavisdeur van de VS, John Bolton, zorgt voor toegenomen geopolitieke risico’s, wat doorgaans voor hogere goudprijzen zorgt. Bolton staat niet bekend als neoconservatief: “een ultraconservatieve havik die oorlog en met Iran en Noord-Korea bepleitte.”

Het momentum in goud lijkt toe te nemen, nu het langverwachte handelsconflict de zorgen over de groeivertraging van de mondiale economie doet toenemen. John Boltons aanstelling laat zien dat de VS niet van plan zijn om Iran en Noord-Korea voorzichtig aan te pakken. Nadat bleek dat de Federal Reserve blijft vasthouden aan de drie renteverhogingen dit jaar, stegen de goudprijzen deze week al waardoor nog meer zorgen over meer renteverhogingen afnamen.

Vlucht naar veilige havens

“Voor edelmetaal is het een goede week geweest waarin de goudprijs door diverse factoren steun heeft gekregen”, Aldus econoom Jordan Eliseo van Australian Bullion. Zoals vaker is gebeurd vond de goudprijs de weg omhoog nadat de Federal Reserve de renteverwachting voor het komende jaar bevestigde. Ook de zorgwekkende plannen over importtarieven en de vele verkopen van risicovolle beleggingen resulteerden in een vlucht naar veilige havens.

De goudprijzen stegen meer dan een procent naar $1.343,27 dollar, sinds 20 februari het hoogste niveau.

Daarmee koersten de prijzen van het edelmetaal twee procent hoger op weekbasis. Dit zou sinds 16 februari de grootste koerssprong zijn. Vooral op woensdag, de dag dat de Fed het rentebesluit naar buiten bracht steeds de prijs met 1,6 procent.Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie