De aandacht naar goud zal opnieuw toenemen

aandacht naar goud

De interesse in edelmetaal is op dit moment nog laag. Dit komt niet onverwachts, zoals vaak volgt de prijs het sentiment. Beleggers die vooruit kijken maken daar gebruik van omdat ze op die manier edelmetaal tegen een lage prijs kunnen bijkopen.

Dat is alvast ook de mening van Nolan Watson, de CEO van Sandstorm Gold, een bekende goudmijner. Hij vermeld immers enkele argumenten die de goudprijs de komende maanden opnieuw zal doen glimmen. Het vooruitzicht in de onzekere economische omgeving, gevolgd door de beweging op de aandelenmarkten. Hierdoor is het best mogelijk dat beleggers goud overwegen als veilige haven, de vorige maanden werd er veel naar cryptocurrencies gekeken om die rol over te nemen, enkel hebben de virtuele munten een totaal andere dynamiek dan fysiek goud en zilver.

Watson verwijst vooral naar wat er een maand geleden gebeurde op de markten, toen de aandelenmarkt fors lager ging en de VIX-index door het dak schoot. Dat is geen toeval het wijst erop dat het wereldwijde economische stelsel, met een extreem hoog schuldratio aan het einde van zijn Latijn is.

Veilige en liquide belegging

Anderzijds is er nog steeds veel geld aanwezig in het systeem. Hierdoor zijn er nog steeds partijen die op zijn zijn naar een veilige en liquide belegging. Watson merkt ook op dat de interesse in cryptocurrencies vooral enthousiasme teweegbracht voor de retailbelegger. De institutionele belegger heeft nog geen grote sommen met geld in het systeem van de cryptocurrencies gestopt. Integendeel voor de kleinere belegger die zijn portefeuille wil uitbreiden met veilige activa is er dus maar een oplossing: een tastbaar product als fysiek gouden zilver. Obligaties hebben een risico en zijn erg gevoelig voor verandering in rente.

Vooruitziende beleggers beschermen zich op tijd door fysiek goud en zilver aan te kopen. Puur uit voorzorg.



Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie