Conferentie over goud door de Bundesbank

bundesbank conferentie

Goud is een edelmetaal wat een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van muntgeld en andere valuta’s. Ruim 3000 jaar waren goud en zilver een belangrijk onderdeel van de monetaire systemen in de wereld. Nog steeds is goud belangrijk als reserve.

Om te begrijpen wat het belang van goud voor valuta is, heeft de Bundesbank een conferentie in Frankfurt am Main georganiseerd. Hier zijn vooraanstaande deskundigen die zullen vertellen over gouden munten die in vroegere tijden van betekenis zijn geweest. Ook over de middeleeuwen, het moderne tijdperk en van andere onderwerpen die betrekking hebben met goud. De diverse vooraanstaande deskundigen zullen ook de verwerking van goud bespreken en inzicht geven in de wereld van internationale goudhandel. Hier komt ook het monetair beleid van de gouden standaard naar voren.

Conferentie over goud

Er zijn diverse historische ontwikkelingen geweest op lange termijn welke van cruciaal belang zijn om te begrijpen hoe de goudreserves van Duitsland na het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn ontstaan. De goudreserves in Duitsland worden ook gedaan door de Bundesbank welke hier dus voor verantwoordelijk is. Eind 2017 was de waarde van het totale goud €117 miljard. De Bundesbank had dus 70% van zijn totale reserves in goud. Duitsland als een na grootste speler ter wereld had een goudreserve van 3,374 ton goud. Hierdoor lopen ze net achter de Verenigde Staten.

De conferentie word 11 april gehouden in de Duitse Bundesbank in Frankfurt am Main.Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie