Commerzbank: Oorlogsdreiging terug te zien in instroom goud-ETF’s

goud etf

De goudkoers lijkt nauwelijks te bewegen terwijl de aandelenmarkten steeds langzaam omhoog gaan. De verwachtingen dat Amerika niet in dieper conflict raakt met Syrische bondgenoten Rusland en Iran. Goud stond vandaag $1.348, dit was gedaald naar $1.342 per ounce om nu weer boven de $1.348 te stijgen.

Wat erg opviel was dat goud nauwelijks tot niet reageert op de door de Amerikaanse geleide militaire aanval tegen Syrië. Volgens Carsten Fritsch van Commerzbank kan de vraag naar veilige havens ergens anders gevonden worden.

De instroom in goud-ETF’s

Fritsch van Commerzbank: “Investors are slowly beginning to show increased buying interest in response to the geopolitical risks and resulting uncertainty”

Maxwell Gold geeft ook zijn mening over het onderwerp “Year to date gold ETF’s have increased holdings another 2% and steady inflows may continue to support the current trend higher in gold prices

De ETF’s registreerden vorige week een instroom van 16,6 tond terwijl er sinds het begin van deze maand al een totaal van 36 ton is. Dit terwijl we net halverwege april zitten. De instroom die 2 keer zoveel is als in maart. Terwijl maart zelf geen slechte maand mag heten.

Aanhoudingen in goud-ETF’s is dus hoger in april volgens de Commerzbank. Wat volgens de bank betekend dat beleggers zich meer verdiepen in het edelmetaal en er meer van willen. De ETF’s handelen als een aandeel maar volgen de prijs van het actief. Het opgeslagen goud ondersteund daarom ook de ETF’s Het aanhouden in goud ETF’s kenden eind 2012 wereldwijd een record van 85,5 miljoen ounce. De drie jaar erna werd de totale participatie met ongeveer 76% afgebouwd.

De daling van de goudprijs was de hoofdreden voor deze actie. Veel beleggers durfde toen hun vermogen een groter risico te laten geven. In 2016 keerde die trend terug, Goudbeleggers blijken nu minder speculatief en meer strategische aanhouders met een langer termijnvisie.

Aanhoudingen in goud-ETF’s kenden in december 2012 wereldwijd een record van 85,5 miljoen ounces. De drie daaropvolgende jaren werden die participaties met liefst 76 procent afgebouwd. In maart was er een netto-instroom van bijna 20 ton goud-ETF’s  Door deze actie lag het wereldwijde Goud-ETF’s nog slecht 20 procent onder het hoogtepunt van 2012. Dit met april erbij gaat het langzaam maar zeker richting een recordhoogte.Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie