Beleggers dumpen dollar en gaan in goud beleggen

beleggers dumpen dollar

De afgelopen weken is de goudprijs bezig aan een flinke opmars. Goud in dollars noteert het hoogste punt in ruim een jaar tijd. De sterke daling van de dollar in de afgelopen weken is de voornaamste reden dat goud omhoog gaat.

Goud is sinds december ongeveer met 9% gestegen. Op het moment van schrijven noteert de goudprijs in dollar $ 1.350.50 per troy ounce. In augustus  2016 was het de laatste keer dat goud boven deze prijs stond.

Door de dramatische ontwikkeling van de dollar profiteert goud voornamelijk. Beleggers zijn door de zwakke dollar op zoek naar een veilige haven die waardevast is, waardoor de toevlucht naar goud sterk toeneemt.

Risico’s afdekken

Een analist van ETF Securities, Nitesh Shah, stelt dat niet alleen de zwakkere dollar er voor zorgt dat beleggers goud gaan kopen. Beleggers dekken zich nu al in voor de koersdalingen die er naar alle waarschijnlijkheid snel gaan aankomen. Goud wordt dus ook voornamelijk gebruik om risico’s af te dekken.

Andere belangrijke aspecten waardoor de goudprijs omhoog gaat is dat er traditioneel grote goudaankopen worden gedaan met het Chinese nieuwjaar. De shutdown in de VS zorgde voor een toename naar goud en daarnaast zijn er nog genoeg zorgen over de Amerikaanse economie en die belastinghervormingen van Trump.Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie