Analisten zien de goudkoers dit jaar stijgen tot $1.400 per troy ounce

goudkoers gaat stijgen

Diverse analisten verwachten dat de goudkoers dit jaar verder omhoog zal gaan en mogelijk weer door de $1.400 per troy ounce zal gaan. Analist Jeffrey Gundlach van DoubleLine Capital zegt in een interview met CNBC dat goud het lastig heeft om door de $1.350 per troy ounce te gaan, maar dat de prijs ook niet meer lager wordt.

“De prijs van goud is nu reeds een poosje niet erg volatiel en het is opvallend om te constateren dat het edelmetaal geen momentum meer heeft als de prijs per troy ounce hoger dan $ 1.350,- wordt. Maar de goudprijs gaat niet omlaag, dus gaat het opzij. De drie markten: dollar, goud en de tienjaars staatsobligaties uit de VS zijn allen in elkaar verstrengeld. Ze gaan nu allen opzij na eerdere grote schommelingen.”

Goudkoers een opwaartse trend

Volgens een analist van Blue line Futures is de stabiele stijging van de goudkoers een kenmerk van de afgelopen jaren. Het gele metaal lijkt steeds hogere bodems neer te zetten en een stevig fundament opbouwen voor een nieuwe bullmarket. Bill Baruch de analist verwacht dat de koers van goud in de tweede helft van dit jaar boven de $1.400,- dollar per troy ounce uitkomen, vooral vanwege de negatieve opinie voor wat betreft de USD.

Binnen Amerika zijn er een hoop plannen welke de Amerikaanse dollar enorm onder druk zetten, zoals de fiscale plannen, de handelsoorlog. Beide zullen een nadelig effect hebben op de USD waar goud als veilige haven van profiteert.

Goud opnieuw als veilige haven

Volgens Larry McDonald van Bear Traps Report, is hij positief over goud omdat het edelmetaal volgens hem de ‘safe harbour’ is waar iedereen naartoe zal gaan als de koersen van aandelen weer gaan dalen. Hij geeft aan dat obligaties meestal gaan stijgen als aandelen goedkoper worden. Dat daar momenteel geen sprake meer van is zien we toch wel terug. In plaats daarvan zien we dat ook obligaties het slechter doen, waardoor het minder nut heeft om een spreiding te nemen tussen deze twee traditionele beleggingsmogelijkheden.Wilt u óók goud kopen met 10% korting?

Vraag dan nu direct meer informatie aan!


informatie